Konstnärliga hästar

De Konstnärliga häststatyerna är framtagna i samarbete med lokala konstnärer och barn och ungdomar från Skaraborg. De är en del av Skara Hästlands projekt Konstnärliga hästar som stöds finansiellt av Skaraborgs Kommunalförbund och Grevillis Fond och sker i samverkan med Skara, Falköping, Mariestad och Skövde kommun.

Lovely Lord Sparklecorn

Unipop

12 december kommer projektet avslutas med en färgsprakande samlingsutställning på Axevalla travbana.
Missa inte chansen att se ett stort urval av Skaraborgska konstnärer med hästen som motiv. Det blir både skulptur, måleri och illustrationer. Utställningen öppnar kl 16 och det är fri entré till klockan 17.

Under kvällen blir det två konstsamtal. 17.00 kommer konstnären Ingrid Uppström, som bland annat skapat vinnarstatyetter åt Axevallatravets större tävlingar. Hon kommer prata utifrån temat Hästen som motiv.
18.00 kommer konstkritikern Bo Borg. Han har bevakat den Skaraborgska konstvärlden i många år och kommer prata utifrån temat Hästen i konsten, ur ett lokalt perspektiv.

Efter 18.00 startar även kvällen tävlingar och vi hoppas på en skön blandning av travfolk, konstfolk och allmänt hästfolk!