Om oss

skaraHastland_logotype_webb

Skara Hästland

Är en ideell förening i Skara kommun, som arbetar för att främja och stärka såväl sport, utbildning och hästavel i Skaraborg. Föreningen skall driva evenemang och utvecklingsprojekt med det fysiska området kring Axevalla travbana som bas, i syfte att öka turismen i området. I nätverket finns flertalet hästrelaterade företag och organisationer som ingår i utvecklingsarbetet.
Föreningen har organisationsnummer 802508–7795.
Fakturor till Skara Hästland skickas till
Skara Hästland
Västergötlands Travsällskap
c/o HAC
Box 946
781 29 Borlänge

axevalla

Axevalla Travbana – Stochampionatsbanan

Är en av Sveriges största travbanor, med tillhörande kuskutbildning finns inomhushall för körning och ridning.  I huset finns såväl gourmetrestaurang som café. På stallområdet finns gäststallar och hästsportbutik.

Gå till Axevalla Travbana >>

 

SoRF_Logotype

Skaraortens Ryttarförening

Föreningen ligger granne med Axevalla travbana och bedriver ridskola, inackorderingsstall samt tävlings-  och kursverksamhet.

Gå till Skaraortens Ryttarförening >>

 

Logo-1

Skara kommun

är en av intressenterna i utvecklingsarbetet inom Skara Hästland. Här skall vara lätt att leva och bo med häst. Hästverksamheten en viktig del i Skara kommun och kan komma att bli en ännu viktigare motor och attraktionskraft. Förutom turistnätter och handel så kan det på längre sikt leda till fler invånare och arbetstillfällen.

Gå till Skara kommun >>