Martin dukar upp i restaurangen

Kategorier: Nyheter.

Martin KarlssonHästfolk och besökare på hästevenemang är inte bortskämda med att få vällagad restaurangmat till rimliga priser, men på SkaraHästivalen ändrar vi på det.
Martin Karlsson som ansvarar för Idas travrestaurang på Axevalla bjuder på alldeles speciella luncher i dagarna tre. Eller vad sägs om varmrökt lax och nattstekt karré med bearnaise?

För ett tag sedan lagade han skolmat i Skövde, impotent och var med när skolkockarna från Skövde  vann SM i skolmat. I höstas tävlade han i mat-OS och ingick i laget som bärgade silvermedaljen i klassen storkök.

Numera återfinns Martin Karlsson i restaurangen på Axevallatravet, som drivs av Idas brygga. Moderrestaurangen finns i Karlsborg och  är världsberömd i hela Skaraborg.

Ambitionerna på Axevallatravet är långtifrån blygsamma. Idas travrestaurang ska bli Sveriges bästa travrestaurang, och lovorden har varit många sedan de öppnade i början av året.
Under SkaraHästivalen har restaurangen öppet för lunch alla dagar kl 11.30-15.

För 115 kronor får du en lunchbuffé, och i lunchen ingår också salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe och kaka.
På fredagen serveras köttfärslimpa, rårörda lingon, pressgurka, gräddsås, kokt potatis.
På lördagen blir det varmrökt lax, skaldjursröra, citron, kokt dillpotatis.
På söndagen blir det nattstekt karré med bearnaise samt ugnsrostad potatis.
Dessutom kommer restaurangen att sälja sallader, baguetter, fika, med mera.

På fredagen finns också ett fik i körhallen med korv och bröd, fika osv. Det fiket är öppet fram tills kl 20, alltså en bra bit in i Maria Gretzers clinic.

På lördagen är det öppet i Ambras bar vid totohallen och mässan. Där finns det också korv och bröd, fika, godis mm.