Föreläsning om framtidens ridanläggning

Kategorier: Nyheter.

Skarahästivalen 29 september bjuder på en föreläsning om framtidens ridanläggning av Marcus Lundholm från Svenska Ridsportförbundet.
Många krav ställs på en ridanläggning. Den ska vara modern och tilltalande för människor, samtidigt som den ska vara trygg och säker för både hästar och människor, erbjuda en bra arbetsmiljö, vara effektiv och resurssnål.
Många ridanläggningar ska också fungera både för vardagens ridskoleverksamhet liksom för tävlingar och kurser. Hur får man till allt detta? Och hur ska man välja om pengarna inte räcker till allt?

Marcus Lundholm som arbetar med hästhållnings- och anläggningsfrågor på Svenska Ridsportförbundet föreläser om vad en förening/ridskola ska tänka på när man bygger/bygger om en ridanläggning.

Det blir också tid för frågor samt för en rundvandring på den helt nya ridanläggningen på Skålltorp hos Skaraortens Ryttarförening

Tid: Lördag 29 september kl 13.30-15
Plats: Skålltorps ridanläggning, skyltat från Axevalla travbana mellan Skara och Skövde
Kostnad: Gratis för medlemmar i föreningar anslutna till Västergötlands Ridsportförbund
Anmälan: Via mail till anna.nyberg@skarahastland.se så snart som möjligt och senast 20 september. Ange namn, antal personer och förening. OBS begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Det nya stallet hos Skaraortens Ryttarförening

Föreläsningen arrangeras av Skara Hästland i samarbete med Västergötlands Ridsportförbund och är en del av Skarahästivalen.
Det är fri entré till Hästivalen och det enda som kräver föranmälan är föreläsningen om ridanläggningar. Det blir också föreläsningar om hästens beteende, om att förebygga sjukdomar och skador på häst, och dessutom uppvisningar med allt från beridet bågskytte till körning med nordsvenskar.
Mer om Hästivalen och de övriga programpunkterna kan du läsa under fiken Hästivalen.