Lars Roepstorff föreläser om underlag

Alla vet hur viktigt ett bra underlag är för att hästen ska hålla och kunna prestera väl, och hur farligt det kan vara med dåliga underlag. På Hästivalen presenterar vi forskning och testar underlag i skarpt läge, med hjälp av Lars Roepstorff och Calle Johansson.
Lars Roepstorff är professor vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och ett världsnamn inom forskning på underlag för ridbanor, travbanor och galoppbanor. Han har anlitats av Internationella Ridsportförbundet FEI som expert i samband med OS i London och Rio, och tillsammans med sitt team har han utvecklat en metod för att objektivt bedöma ett underlag.  Lars Roepstorff föreläser om hästens uppbyggnad och hållbarhet, samt hur olika underlag påverkar hästen.
Han har också med sig sin mekaniska hov, ett verktyg som testar underlagets beskaffenhet och visar vad som händer i hästens ben när den träffar just det specifika underlaget.
Till Hästivalen kommer också Calle Johansson, som har stor erfarenhet av underlag på travbanor.
De åker runt och testar rid- och travbanor inom ramen för

Lars Roepstorff och den mekaniska hoven.

HNS, Hästnäringens Nationella Stiftelse, och föreläser på Skara Hästivalen på lördag förmiddag den 9 september.
De har också med sig den mekaniska hoven för att testa underlaget i både körhallen och på travbanan. Gott om tid till frågor och diskussion utlovas!

Läs mer om HNS arbete med banunderlag.