Frihetsdressyr med Tobbe Larsson

Tobbe Larsson tar med sig tre quarterhästar till Hästivalen. Foto: Amanda Stiverius.

Tobbe Larsson blev redan som ung fascinerad av frihetsträning av hästar och kommunikation från marken. I snart 20 år har han rest runt i både Sverige och internationellt med sina hästar, och hållit uppvisningar och clinics.
Som mest har Tobbe arbetat med sex svarta frieserhästar i frihetsdressyr samtidigt, ett shownummer som blivit mycket populärt runt om i Europa. Han har också skrivit en bok om frihetsdressyr, ”Lydnadsträning för hästen”, tillsammans med Ursula Wilby.
Han har sin bas i Skåne, på Sjörups prästgård där flera säsonger av tv-programmet Ponnyakuten spelades in, och där Tobbe hjälpte ryttare som hade problem med sina ponnyer. Numera bor Tobbe delar av året i Dubai där han arbetar med att träna hästar.
Tobbe är samtidigt väldigt engagerad i olika välgörenhetsprojekt såsom Stiftelsen ”Min stora dag” och i Kronprinsessan Victorias Fond.
Tobbe Larsson kommer till Hästivalen lördag 9 september med tre av sina hästar, och deltar med en uppvisning kl 13. Uppvisningen ingår i entrébiljetten, som löses vid ingången.